Dvojka.sk

  • Zväčšiť veľkosť fontu
  • Štandartná veľkosť fontu
  • Zmenšiť veľkosť fontu
Krúžky
Krúžky v šk. roku 2011/2012

Veselo po Záhorí - 2012

E-mail Vytlačiť

Cerová

Cerová

Naše ďalšie turistické kroky nás viedli na hrad Korlátka nad Cerovú. Ten sme úspešne dobyli, prezreli sme si veternú elektráreň - vrtule a smelo vykročili do Prieval. Vychádzka bola nádherná aj vďaka počasiu a záverečnej zmrzlinke v bufete. Foto môžte pozrieť tu.

 

turistický krúžokMyjavské folklórne slávnosti

Naše veselé potulky po Záhorí sme ukončili návštevou Myjavských folklórnych slávností.  Na Myjave sme doobeda pochodili nádherné remeselnícke trhy, pozreli sme si sprievod folklórnych súborov, v Trnovci sme sa zapojili do detského divadielka, ochutnali dobroty v mestečku MY-A-VY a na záver sme videli vystúpenia niektorých našich aj zahraničných súborov. Asi najväčší úspech zožal policajt v dobovom kostýme, ktorý ,,kontroloval" poriadok a neustále vykrikoval na celý amfiteáter: ,,Porádek a kázeň mosí byt!" Foto môžte pozrieť tu.

Aktualizované: Piatok, 28. september 2012 19:12
 

Veselo po Záhorí - naše vychádzky

E-mail Vytlačiť

 REHUŠI

Veselo po Záhorí sme začali v osade Rehuši. Autobus nás vysadil u Zuščíkú, a my sme pomaly šlapali k pamätníku SNP. Cestu nám spríjemňovali býčkovia v ohrade a dravé vtáky nad nami. Pri pamätníku sme sa zahrali na partizánov a nemcov. V našom naháňacom súboji vyhrali partizáni, v skutočnosti to , bohužiaľ, bolo naopak.

Zbierali  sme šípky a mnohí z nás si vyrábali krásne jesenné kytičky. V múzeu starých poľnohospodárskych strojov sme vyskúšali mláťačku. Najviac sme sa všetci tešili na koníkov. Povozili sme sa, pohladkali ich, aj malé dvojmesačné žriebätko. V pamätnej izbe nám pani Blažková porozprávala o Rehušoch a trochu viac aj o tom, ako to v skutočnosti bolo s partizánmi a ľudmi, ktorí im pomáhali. Rozlúčili sme sa s krásnou prírodou a riadne vyštípaní chladným vetríkom sme sa pobrali domov.

Fotogaléria z výletu

 

SobotišteSOBOTIŠTE

Náš druhý výlet nás zaviedol do Sobotišťa. Prešli sme celý náučný chodník, našli všetkých desať informačných tabúľ, a dokonca sme dostali aj pozvanie na zimnú sánkovačku. Vybrali sme tri najkrajšie domy v Sobotišti, ale najviac sa nám páčilo pri studničke Aničky Jurkovičovej.

Fotogaléria z výletu

 

HLBOKÉ

Po stopách J.M.Hurbana sme putovali v obci Hlboké. Pozreli sme si faru, kde bola uzákonená spisovná slovenčina, sochu aj mohylu venovanú nášmu velikánovi. Na konci dediny, v ,,krúžku", sme sa zahrali rôzne hry.  Naši traja štúrovci, Maťko, Vilko  a Paťko, zabezpečili, aby nikto nezablúdil.

Fotogaléria z výletu

 

ČÁČOV

Na poli za Čáčovom sme pomohli poľovníkom pozbierať zostatú kukuricu, aby mohli zvieratká v zime dokrmovať. Poľovníci, Duško a Miško, nám ukázali krmelec pre bažantov, porozprávali zaujímavosti o zvieratkách, spolu sme pozorovali srnky a na záver nás sladko odmenili.

Fotogaléria z výletu

 

SMRDÁKY

Prvé oteplenie sme hneď využili a poďho do Smrdák. Hneď, ako sme vošli do areálu kúpeľov, pochopili sme, prečo obec nazvali Smrdáky. Prešli sme celý park, pozreli sme si kúpeľné domy, pávy, pohrali sa na preliezkach, ale odkiaľ tá vôňa prichádza, sme vypátrali až s pomocou jedného nášho otecka. V kine v kúpeľoch sme si pozreli ,,Megamozog" a vrátili sa späť do ,,voňavej" Senice.

Fotogaléria z výletu

 

Veselo po Záhorí - záver sezóny

E-mail Vytlačiť

V dňoch, 17.-18. júna, sme ukončili naše veselé putovanie po Záhorí pobytom na Podhorí. Chcela by som veľmi poďakovať rodičom, ktorí nám pomohli a prispeli do jedálnička čerešňami, koláčom, sladkosťami, pečivom, zemiakmi a inou zeleninou. Menovite pani Michlikovej, Huttovej, Gubkovej, rodičom Kovárovým, Saibelovým, a aj niektorým starým rodičom. Ďakujeme pani Lopúchovej a pracovníkom Senickej PEKÁRNE, pánovi Sakovi, zástupcovi firmy VITANA, za skvelé torty, polievku a iné pochutiny, tatkom Morávkovi a Návratovi, za kuchársku výpomoc. S takou veľkou pomocou sme ani nepočítali. Ešte raz Ďakujeme!

Čítať viac...
 

Rybársky krúžok

E-mail Vytlačiť

rybaDňa 21. júna si členovia nášho rybárskeho krúžku usporiadali spoločnú rybačku na Kunovskej priehrade, kde sa im okrem karasov a kaprov podarilo uloviť aj túto šťuku.

Čítať viac...
 

Rybársky krúžok

E-mail Vytlačiť

rybarsky-zmV utorok 26.3. sme v rámci Rybárskeho krúžku privítali skutočného odborníka na lovenie pstruhov, pána Pavla Hučka, aktívneho člena Slovenského rybárskeho zväzu.

Čítať viac...
 



Fotogaléria školy

Reklamný panel

Aktuálne odkazy

Zoznam stredných škôl
Vyber si strednú školu
Ako na strednú školu
Informácie o možnostiach štúdia

Viete, že máte možnosť odoberať novinky z našich stránok e-mailom? Po jednoduchej registrácii budete o novinkách informovaní v pravidelných intervaloch e-mailom, ktorého vzor si môžete pozrieť tu. Informačný e-mail je zaregistrovaným užívateľom zaslaný len v tom prípade, ak v danom období na našich stránkach pribudne alebo je aktualizovaný článok. Je to teda vhodná možnosť, ako sa dozvedieť napr. o novom článku aj keď sa neobjaví na titulnej strane alebo o zmene v oznamoch jednotlivých tried.